Да непрестано подсећамо на Христово Васкрсење

У Томину недељу, 15. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије предстојао је литургијским сабрањем у манастиру Милешеви.

Саслуживали су архимандрит Леонтије и свештеници из Далмације: протонамесник Станко Антић, парох марковачки у Далматинском Косову; јереј Милан Радусин парох биочићки, као и протођакон Никола Перковић. Појало је сестринство милешевско-вазнесењске обитељи, а учесници Евхаристије били су и поклоници из Далмације, Книна и околине.

У својој беседи Преосвећени Владика је истакао да је неопходно да непрестано подсећамо на Христово Васкрсење: – И баш зато што знамо у каквом времену живимо, потребно је непрестано подсећати да је Бог присутан у овоме свету, Он као победитељ смрти, као Онај који је устао из мртвих и који све који верују у Њега оспособљава да иду тим путем победе. Таква је наша вера, која у себи носи живот, победу, вера која нас држи у заједници са Победником, са Христом, вера која нама даје моћ живота и у овом времену и оваквим условима. Али од нас се тражи тај унутрашњи подвиг, непрестано хођење у вери и љубави.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку