Да развијамо у себи Христове особине

У недељу шесту по Педесетници, 8. јула 2018. године, у Спасовој цркви милешевске обитељи служена је Света архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије уз саслужење свештенства и свештеномонаштва Епархије.

Литургијску радост увећало је и појање младих православаца из Грузије, Русије, Румуније и Америке, учесника првог саборовања православне омладине на Златару, који су на својим језицима прослављали Бога заједно са сестринством манастира. Причасници Пречасног Тела и Пречасне Крви Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа били су скоро сви који су дошли у ову светињу да заблагодаре Богу на Његовим доброчинствима.

-Господ од нас тражи да развијамо особине које су Његове. То су врлине: љубав, истрајност, смиреност, храброст, смелост, радост. Они који су се у томе вежбали и те особине развили, прошли су Христовим путем успешно, и биће награђени венцем славе. Има људи који у себи не развијају те особине, већ развијају особине које су Богу супротне: мржња, завист, злоба. Такви ће и даље наставити да злобствују и чине зло другима. Не можемо ми забранити никоме да нас мрзи. Али можемо да се оспособимо да подносимо мржњу и сваку другу злобу, и подносећи да будемо јачи. А имамо све шансе да будемо јачи, зато што смо са јачим, са Богом који је већ показао победоносност тог пута и тих врлина, беседио је преосвећени Владика.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку