Делегација из Пљеваља у посети Епископу Атанасију

У недељу 11. фебруара 2024. године Председник Општине Пљевља да Дарио Вранеш и председник Српског културног центра Патријарх Варнава Божидар Јеловац посетили су Његово Преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасија у Епархијском двору у Пријепољу.

Гости су са Преосвећеним Епископом Атанасијем разговарали о тренутном стању и животу у Пљевљима. У разговору је учествовао и секретар Епархије милешевске протојереј Горан Крстић.

Епископу Атанасију су предочени досадашњи радови и акције које општина Пљевља и СКЦ Патријарх Варнава проводе на подручју пљеваљског намесништва Епархије милешевске, у складу са њиховим могућностима и овлашћењима, а све у циљу побољшања живота и рада, пре свега православних Срба, верника, али и свих других грађана Пљеваља.

Епископ Атанасије је са посебном пажњом саслушао своје госте и изнео своје виђење и мишљење. Заједнички је став да је увек потребно водити конструктивни дијалог и разменити ставове у свим доменима живота и рада верног народа.

Овакав тренд договарања и усклађивања акција и сагледавања потреба и могућности свакако треба наставити и у будуће, на добробит свих људи добре воље, заједнички је закључак овог радног састанка и посете.