Делегација Сектора за ванредне ситуације посетила Епархију милешевску

У уторак 27. фебруара 2024. године делегација Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, начелник пријепољског одељења Сектора потпуковник Милан Млађеновић и Миле Павловић, ватрогасац, посетила је Његово Преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасије у Епархијском двору у Пријепољу.

Циљ њихове посете био је разговор са Епископом Атанасијем ради упознавања са плановима и активностима које Сектор проводи на територији наше Епархије везано за заштиту од пожара манастира и других црквених објеката.

Крајем јануара 2024. године представници Сектора били су на састанку са Патријархом Порфиријем у Патријаршији српској у Београду и договорили спровођење ове акције у свим Епархијама наше Цркве на територији Републике Србије. По добијеном благослову од Патријарха руководство Сектора за ванредне ситуације је саставило план и програм свих активности и исти проследио свим својим одељењима. Са тим планом и предлогом је делегација из Пријепоља упознала Епископа Атанасија.

Владика је захвалио на њиховом труду и бризи за безбедност наших верских објеката, детаљно прегледао све тачке плана и благословио њихово ангажовање у нашој средини. Утврђен је распоред и динамика радова и активности, са обавезом упознавања свих црквених јединица о предстојећим радњама.

Саговорници су сагласни да је, ради што веће безбедности у раду, неопходна стална сарадња Епархије и Сектора за ванредне ситуације и даље усклађивање акција и потреба њиховог спровођења.