Епархија милешевска жели да одгаја паметну, честиту и васпитану децу

У недељу шеснаесту по Педесетници, 16. септембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије био је предстојатељ евхаристијског сабрања у Саборном храму Светог Василија Острошког у Пријепољу.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Душан Јанковић, протојереји Игор Ерић и Бранислав Стојановић, протођакон Никола Перковић и ђакон Небојша Јовановић. Трпези Господњој приступила су деца и одрасли.

У току Божанске Литургије узнете су прозбе и молитве за благословен почетак нове школске године, у којима се од Бога моли да пошаље Духа Светога на ученике, да просветли њихове умове за усвајање корисних знања. Честитајући почетак школске године, Преосвећени Владика је рекао да Епархија милешевска жели да одгаја паметну, честиту и васпитану децу која ће одрасти у велике људе који ће бити корисни најпре себи, својим родитељима, месту у којем живе, и уопште за човечанство: – И зато ми смо се обратили данас Богу да нам на почетку ове школске године одмах пошаље више способности ума, физичке способности, здравствене способности да можемо савладати градиво које је пред нама, да можемо напредовати тако да претекнемо наше наставнике и професоре.

Након отпуста, ученици су добили скромне поклоне.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку