Радост ученика у Новој Вароши

У недељу, 16. септембра 2018. године, ученици основних и средњих школа у Новој Вароши сабрали су се у Светотројичком храму подно Златара да измоле благослов Божији у новој школској години.

У духовној радости дочекали су свог пастира, Преосвећеног Епископа милешевског г. Атанасија који је на молепствију за благословен почетак школске године узнео молитву Господу да отвори умове њихове за усвајање нових и корисних знања која ће користити у своје време на добробит друштвене заједнице којој припадају.

Делећи са ученицима радост молитвеног почетка предстојећег школског напредовања, Преосвећени је нагласио да је пред њима велики и значајни домаћи задатак који треба испунити, а то је како да постану добри и честити људи, јер се на добром бићу темељи вечно биће свакога од нас: – Бити добар човек значи имати добар и исправан однос према Богу кроз испуњавање Његових заповести, и кроз добар и исправан однос према другом човеку кроз служење њему, јер једино тако задобијамо вечно биће у Царству небеском. А служити другоме значи да сва стечена знања и умећа у радости поделимо са другима, да другима помажемо и будемо ствараоци само добрих дела.