Епископ Атанасије одржао радни састанак са сарадницима из Пљеваља

У оквиру редовних пастирских делатности, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, одржао је, у среду 16. августа 2023. године, радни састанак, у Епархијском двору у Пријепољу, са архијерејским намесником пљеваљским протојерејем-ставрофором Сашом Јањићем и сарадником из Пљеваља мр Бојаном Струњашем.

Поред многих других питања везаних за актуелно стање живота и рада пастве у пљеваљском намесништву, саговорници су разматрали и неколико послова чија реализација предстоји у најскоријем времену. Међу њима су, договор у вези са припремама за прославу славе и великог народног сабора у манастиру Довоља на празник Успења Пресвете Богородице, завршетак грађевинских радова на парохијском дому у селу Страхов До и пројекат отварања Културног центра у Пљевљима који ће радити под покровитељством пљеваљског храма Свете Петке.

Поред ових значајно је поменути и планирано публиковање стваралаштва Патријарха Варнаве Росића, кроз пригодну књигу о њему, његовом животу и раду на простору садашње Епархије милешевске и пастирском деловању на положају Патријарха српског.

Након размотрених свих текућих питања, сугестија од стране Епископа али и његових саговорника, закључено је да су сва питања сагледана свеобухватно, да је потребно још дорадити неке теме и да је до следећег састанка важно прикупити додатне материјале и сазнања како би сва питања била реализована на најбољи начин.