Епископ Атанасије посетио Братство православне омладине Прибоја

У петак 9. јуна 2023. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије боравио је у пастирској посети Прибоју.

Том приликом је са прибојским свештеницима и члановима Братства православне омладине Прибоја Свети деспот Стефан Лазаревић посетио Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО) и Друштво за церебралну и дечију парализу (ЦДП) и том приликом у име Братства и Црквене општине Прибој уручио им помоћ у виду прехрамбено-хигијенских пакета у укупној вредности од 65.000 динара.

У разговору са родитељима корисника оба удружења Епископ је ближе упознат са њиховим радом али и са проблемима са којима се суочавају. Владика их је охрабрио и поручио им да истрају у својој борби и да ће Српска Православна Црква и Епархија милешевска увек бити уз њих, подржавати њихове активности и помагати им. У знак захвалности и сећања на учињену посету представници удружењâ Епископу су поклонили уметничке слике.

Потом је Преосвећени заједно са свештеницима Архијерејског намесништва прибојског освештао просторије Братства православне омладине Прибоја. Међу присутнима били су и председник општине Прибој г. Лазар Рвовић, председник Црквене општине Прибој хаџи Милош Словић, као и г. Крсто Јевђевић који је Братству бесплатно уступио канцеларију.  

Поздрављајући чланове Братства и честитајући им на овом богоугодном чину, Преосвећени је рекао: – Освештали смо ово место обраћајући се Господу нашем, узносећи молитве Њему, тако да ово место буде место благословено где се можемо сабирати из добрих намера, да испуњавамо заповести Господње.

– Различите су службе у Цркви, службе у Христу, али свака од њих сарађује једна са другом. Као што органи тела сарађују сваки са оним другим и сви заједно чине једно биће, један организам, тако и ти посебни органи у заједничком црквеном бићу сарађују једни са другима. Тако и Православна омладина Прибоја користи своје, од Бога дате и примљене дарове јер су пуни снаге, крепости, још су у младости, да послуже на свој најбољи могући начин овој заједници.

– Очекује се да са благодарношћу прихватимо Божије дарове, који су нам дати као израз Божије доброте и Његове љубави, и да их употребимо како треба, да својој браћи и сестрама послужимо управо тим даровима, захваљујући Богу што нам је омогућио да то чинимо.

– Молили смо се Богу да они који су добре воље и усмерени су на доброчињење, и овде ће се окупљати, да их и даље укрепљује и да их сачува у добром здрављу и у добром поретку, поручио је Епископ Атанасије.

Да их подстакне да даље доброчинство и љубав према Богу и ближњима Епископ Атанасије је члановима Братства поклонио Свето Писмо и икону Светог Саве.

Братство православне омладине Прибоја Свети деспот Стефан Лазаревић уприличило је трпезу љубави за све присутне.