Хеликоптерска јединица Војске Србије у манастиру Милешеви

Припадници Хеликоптерске јединице Војске Србије посетили су на Источни петак, 7. маја 2021. године манастир Милешеву. Њихов задатак ће бити да својом опремом поставе Крст на врху Титеровац изнад манастира. Њих и чланове Одбора за постављање Крста дочекао је у порти манастира Преосвећени Епископ милешевски г. Атанасије.

Ова посета је изведена како би пилоти још једном сагледали све аспекте задатка који их ускоро очекује. Стога су они у разговору са Преосвећеним Епископом Атанасијем заједно прешли све фазе и детаље овог технички врло захтевног и изазовног подухвата. Сви су се сложили да ће реализација пројекта, уз Божију помоћ и благослов Епископа, протећи без потешкоћа јер су све припреме спроведене на време и у складу са свим прописима који прате овакве акције.

Након разговора у манастирском салону пилоти су извели последње пробно надлетање места постављања и симулацију радњи које треба да спроведу. С обзиром да су све припреме проведене можемо очекивати да на врху Титеровац ускоро засија Часни Крст Христов, у славу Бога и на радост и понос свих.