Хришћанским живљењем на земљи ходимо ка царству небеском

У недељу седамнаесту по Педесетници, 13. октобра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у Вазнесењском храму манастира Милешеве. Саслуживали су парох пријепољски протонамесник Владо Лазић, парох цетињски јереј Игор Балабан (Митрополија црногорско-приморска) и протођакон Никола Перковић.

У пастирској проповеди Епископ Атанасије је позвао верне да добро обрате пажњу на науку Господњу: – Господ наш својом науком уводи нас у спасење упознајући нас са Собом као путем, истином и животом, откривајући нам царство небеско, приближавајући нас Оцу свом небеском. Да би смо успешно живели хришћанским животом и достигли у царство небеско Црква нас учи својим искуством, својом мудрошћу, јер Црква, као стуб Истине, успешно опстаје у овом свету, и успешно уводи у спасење своје чланове.

– Апостол Павле нас позива да себе схватамо као слуге Христове, као слуге Божије. На почетку свога хришћанског живота ми смо јасно назначили свој пут и јасно себе одредили ко смо. Крштени смо у име Оца и Сина и Светога Духа и запутили се ка царству небеском, у овоме свету живећи као хришћани. Да се не догоди да одлутамо, да залутамо, да се не догоди да нам нека погрешна наука замагли очи духовне, замагли вид. Да нас неко не обмане неким другим циљевима и идеалима. На све то нас позива апостол Павле. Да будемо тако свесни и савесни, поручио је Епископ Атанасије присутнима, и свима другима који живе хришћански у овом свету.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку