„Имајте поверења у своју Цркву!“

У недељу 22. октобра 2017. године, верујући народ Прибоја са великом радошћу и љубављу је дочекао свог духовног пастира, Његово Преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасија који је у храму Васкрсења Христовог служио божанску Литургију.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Ранко Милинчић, старешина храма Св. Влм. Кнеза Лазара у Старом Прибоју; протојереј-ставрофор Марко Папић, старешина васкрсењског храма; протојереј Спасоја Вујанић, парох новоприбојски; јереј Ненад Тешић, парох бањски и протођакон Никола Перковић. За певницом су појали протојереј Мирослав Јовановић и јереј Немања Вранић, пароси прибојски као и ученици веронауке О.Ш. „Десанка Максимовић“ из Прибоја.

Мноштво људи се сабрало на овом торжественом литургијском сабрању са жељом да се напоје на извору Божије мудрости и љубави, да чују Реч Божију која оживљава, окрепљује, исцељује и храбри. Њих тридесетак је приступило светој чаши и причестило се Телом и Крвљу Христовом на спасење и на живот вечни.

У својој надахнутој беседи Епископ Атанасије је подсетио присутне на данашњу јеванђељску перикопу у којој Господ и Спаситељ наш Исус Христос моли Оца Небескога да учини да следбеници Његови, односно ми, будемо једно, да будемо у слози, толико јединствени као што су Отац Небески и Син Божији. – Највећа је пропаст и несрећа када нема слоге, када нема јединства са Богом и међу ближњима. Данас има много искушења, много секти и раскола. Избегавајте то, имајте поверења у своју Цркву јер њу надахњује Дух Свети, Отац Небески је руководи а Христос је глава Цркве и Спаситељ наш. Имајмо дакле поверења у Бога који нас воли, у Његову Цркву, имајмо поверења једни у друге, волимо једни друге и молимо се једни за друге, поучио је владика сабрани народ.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку

За трпезом љубави која је потом уследила повео се богоугодни разговор у току којег је још једном наглашена неопходност подизања културно-просветног центра при овом светом храму у коме ће се народ сабирати после Свете Литургије и водити душекорисне разговоре а млади људи духовно и културно изграђивати на радост и корист своје Цркве.