Министар Вулин на слави манастира Милешева

Министар одбране Александар Вулин посетио је данас манастир Милешеву, код Пријепоља, где се састао са епископом милешевским Атанасијем и честитао ктиторску славу тог манастира и славу Епархије Милешевске – Свети краљ Владислав.

На састанку је било речи о даљем развоју и унапређењу сарадње Министарства одбране и Војске Србије са Епархијом милешевском.
 
Захваљујући на досадашњој успешној сарадњи, Епископ милешевски Атанасије посебно је истакао задовољство што ће на вечерашњој свечаној академији поводом ктиторске славе манастира наступити Уметнички ансамбл Министарства одбране Станислав Бинички и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије.
 
Прослава празника Свети краљ Владислав у манастиру Милешева започела је данас свечаним бденијем, након којег ће у манастирској порти бити одржана свечана академија где ће уз чланове Уметничког ансамбла Министарства одбране Станислав Бинички и Мешовитог хора МО и ВС предвођене диригентом Катарином Божић, наступити и ансамбл Бели анђео из Београда, солиста Војислав Спасић, Национални ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије Венац из Грачанице, гуслар Васо Ђондовић и глумци Весна Павловић, Владимир Јоцовић и Иван Вучковић.

Сутрашњи славски дан започеће светом архијерејском литургијом, коју ће служити епископ милешевски Атанасије и наставити се трпезом љубави у манастирској гостопримници.

Извор: Министарство одбране Републике Србије