Најбогатија старица у селу Рача код Прибоја

Зорка Газдић рођена Ђоновић је вероватно најбогатија старица у селу Рача код Прибоја. Њено богатство се не мери новцем или другим сличним вредностима. Њено богатство је њена велика породица, зато и јесте најбогатија, сви су сагласни у томе.

Зорка је рођена 1939. у Рачи код Прибоја, мајка је четворо деце, бака једанаест унучади и прабака деветнаест праунучади. Животни век проводила је у раду, васпитању деце и молитви. Свакодневно чита Свето Писмо и молитвеник. Редовно пости и причешћује се.

Бака Зорка је са радошћу примила вест да се у њеном селу гради црква. Упркос старости и болести, на празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице, 25. јула 2023. године, њена породица ју је довела у храм у Рачи где је учествовала у Светој Архијерејској Литургији. Њена радост је била још већа када јој је пришао, поздравио је и благословио Епископ милешевски г. Атанасије. Сусрет је био дирљив. Старица је са сузама пригрлила свога Епископа који није скривао радост када је сазнао да се ради о најбогатијој старици овога краја, која има тако велику породицу.

Поред свих ових дивних догађаја радост баке Зорке не престаје, јер, очекује долазак на свет и двадесетог праунучета. Њено велико богатство се увећава, на радост њену, њене породице и целе Цркве Божије.