Епископ Атанасије обишао градилиште у манастиру Свете Тројице код Пљеваља

У суботу 29. јула 2023. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије боравио је у редовној пастирској посети манастиру Свете Тројице код Пљеваља.

Заједно са Архијерејским намесником пљеваљским протојерејем-стсврофором Сашом Јањићем, председником Општине Пљевља др Дариом Вранешом и извршним директором Рудника угља Пљевља г.  Мијом Лекићем, Епископ Атанасије је обишао градилиште код манастира Свете Тројице, где су их  извођачи радова упознали са тренутним стањем уређења манастирске порте. Радове изводе вредни радници Рудника угља по пројекту који је претходно урађен и одобрен од надлежних институција Републике Црне Горе. 

Сагледавши тренутну ситуацију на терену Владика је са радошћу похвалио преданост и стручност извођача радова на повереном им задатку. Како радови теку убрзаним и предвиђеним темпом већ се назире крајњи изглед целокупног комплекса што код свих изазива велику радост и наду да ће у скорије време све бити завршено и да ће новоуређена манастирска околина бити предата на употребу управи манастира и верном народу, који у великом броју свакодневно посећује ову светињу.

Владика је, задовољан свиме што су му предочили, још једном похвалио све учеснике пројекта, благословио њихов даљи рад и пожелео да се што скорије поново састану, када радови буду завршени.