Нека је срећан пут поста пред нама, Бог вас благословио на тај часни подвиг

У Световазнесењском храму манастира Милешеве у недељу 1. марта 2020. године, Недељу сиропусну – Беле покладе, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију. Саслуживали су архимандрит Леонтије и ђакон Иван Савић док je за певницом одговарало манастирско сестринство предвођено игуманијом Аквилином.

Пред нама је Велики, Часни пост па је у својој беседи Епископ Атанасије управо указао на важност и величину подвига који нам предстоји: – Стојимо на почетку Великога поста и ја вам честитам овај дуги подвижнички пут који треба да нас ојача. Пост је време када постајемо јачи. Јачи вером, јачи и душом и телом. Током Великог поста поправљамо свој пут. Тако је Бог дао да овај пост пада у пролеће па нам је онда лакше схватити његов значај, његово место у нашем животу. У пролеће природа се поправља. Бог јој је дао силу да се она сама од себе обнавља. А и људи учествују у томе и све унаоколо поправљају, доводе у ред. Тако треба чинити и са собом, себе доводити у боље стање.

– Пре свега то значи да свој однос са Богом поправимо. Да свој пут боље управимо ка Богу и Царству Његовоме, да себе боље дисциплинујемо у заповестима Божијим, а најважније је да развијемо љубав према Богу, напоменуо је Епископ.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку