Освећено земљиште за будућу цркву у Црнузима код Прибоја

У недељу Светих Отаца првог Васељенског Сабора, 9. јуна 2019. године, на радост мештана села Црнуга код Прибоја, Преосвећени Епископ милешевски г. Атанасије освештао је земљиште за изградњу цркве у селу Црнузи код Прибоја, која ће бити посвећења Вазнесењу Господњем.

У чину освећења владики су саслуживали протојереј Спасоја Вујанић, јереј Ненад Тешић и ђакон Горан Крстић. У овом радосном догађају учествовао је и председник општине Прибој г. Лазар Рвовић. Владика је мештанима честитао на успеху што су се сложили и договорили око добре намере да у своме селу подигну храм у славу Божију: – Велика дела су повод радости, а међу великим делима јесте и подизање храма. Ми благодаримо Богу што нас је удостојио  да се око те добре намере сложимо јер је то само по себи већ велики успех. Видите како је Бог у својој доброти после оних променљивих временских дана дао овај лепи сунчани дан који сте ви одабрали да се састанете овде. Ми смо се Богу обратили да нас и даље држи у слози, да ово место буде место на коме ћемо увек потврђивати своју слогу. Помолили смо се Богу и Бог ће испунити да подизање храма на овоме месту буде без застоја, да буде успешно, да сви они који учествују у његовом подизању буду награђени добрим здрављем и добром срећом.

Након чина освећења земљишта, мештани су уприличили трпезу љубави за све који се сабраше на овоме месту у славу Божију.

Земљиште за изградњу храма површине 39 ари поклонили су Момир, Зоран, Слободан, Млађен и Никола Станојевић из Црнуга. Будући храм биће реплика Његошеве заветне цркве на Ловћену коју су 1972. године срушиле комунистичке власти, а пројекат храма је урадио архитекта Душан Станојевић из Бара.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку