Отворен пут до манастира на Воденој Пољани

У суботу 29. септембра 2018. године, свечано је отворен асфалтни пут који повезује Водену Пољану са магистралним путем Нова Варош – Сјеница. Пресецање врпце уприличено је у близини манастира Светих исцелитеља Козме и Дамјана, који је смештен на најлепшем делу Златара на 1440 метара надморске висине и два километра удаљеног од највишег врха Голо брдо (1627 м).

Укупна дужина пута је 3.3 километра, а изградњу пута су финансирали Влада Републике Србије са 15.000.000,00 динара и општина Нова Варош која је из свог буџета издвојила 6.500.000,00 динара.

У овом радосном догађају између осталих учествовали су председник општине Нова Варош г. Радосав Васиљевић, његов заменик г. Бранко Бјелић, који су пресецањем врпце отворили пут, затим директор Туристичке организације Златар г. Бранко Пуцаревић, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, ктитор манастира професор др Мирко Васиљевић.

Обраћајући се присутнима председник Општине је говорио о природним лепотама Златара, о туристичким потенцијалима Нове Вароши и плановима за будућност, рекавши да је локалној самоуправи потребно још две године рада како би туристичка понуда била у пуном капацитету. Затим се сабраном народу обратио и Преосвећени Владика Атанасије који је рекао да је ово догађај благодарности Богу за оно што нам је Бог дао и за оно што смо Његовим благословом и нашим трудом створили, а овај нови асфалтни пут  до манастира је доказ сарадње Бога и човека. Владика је нагласио да је ово дело заједнички прилог обележавању осамстотог јубилеја живота и трајања манастира Милешеве, јер је Козмодамјановска светиња метох Милешеве.

У културно-уметничком програму наступили су чланови КУД-а нововарошког Дома културе, а затим је у манастирској трпезарији уприличена трпеза љубави.