“Покајте се јер се приближило Царство небеско”

У недељу по Богојављењу, 21. јануара 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију у параклису Свете Касијане у манастиру Милешеви.

Саслуживали су: архимандрит Леонтије (Француски), духовник манастира Милешева; протојереј Игор Ерић, старешина Саборног храма Светог Василија Острошког у Пријепољу; и протођакон Никола Перковић. За певницом су одговарале милешевске монахиње.

У својој краткој проповеди Епископ Атанасије је подсетио присутне да је Господ наш Исус Христос дошао међу нас, на земљу, са одређеним планом: -Дошао је ради нас, да нас научи како треба да живимо и како да се владамо. А тај његов план може да се искаже у само једној реченици: “Покајте се јер се приближило Царство Небеско”. Он нас зове да се преиначимо, да се покајемо и да приђемо к Њему, да не живимо самовољно, да изађемо из таме, да гледамо у Њега који је Светлост, да сагледамо Његов план и да видимо шта нам Он то предлаже, шта нам даје, шта нам нуди. А Он нас зове у Царство Небеско, које се приближило. То је Његов план. Ми сада живимо у једном крњем, дефектном животу а Он нас позива да имамо пуноћу живота, да ходимо у Светлости, у радости, и да живимо у Царству Небеском.

У току Свете Литургије, причестила су се дечица која се са својим родитељима уче правом путу у Живот Вечни.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку