Културне манифестације у Пријепољу

У среду, 24. јануара 2018. године, у Дому културе у Пријепољу у организацији Милешевског културног клуба Свети Сава одржана је промоција 28. броја часописа Савиндан. Промоцији су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, председник Српског хералдичког друштва и члан Крунског већа Краљевског дома Карађорђевић г. Драгомир Ацовић, затим културни посленици Старе Рашке, сарадници и пријатељи Милешевског културног клуба.

На овогодишњој промоцији Савиндана а поводом јубилеја 800 година манастира Милешеве, издавач часописа је покренуо иницијативу да трг испред Дома културе у Пријепољу буде назван Трг Светог Саве.

Први број Савиндана штампан је као подлистак Полимља, на Светог Саву 1991. године, да би од петог броја, по окриљем Милешевског културног клуба, прерастао у часопис-годишњак.

Након промоције часописа, у галеријском простору Музеја Епископ Атанасије је присуствовао отварању изложбе Николај Краснов – Албум сећања и промоцији истоимене књиге аутора Драгомира Ацовића у издању Хералдичког клуба из Београда. Овом изложбом и књигом, аутор је желео да отргне од заборава сећање на академика Николаја Краснова, једног од најзначајнијих руских архитеката који је дао немерљив допринос српској међуратној архитектури. Пројектовао је Његошеву гробну капелу на Ловћену, унутрашње уређење цркве Светог Георгија на Опленцу, Дома народне скупштине у Београду, зграде Министарства финансија, Старог двора на Дедињу, затим пилон моста Александра I, итд.