Председник Општине Прибој у посети Епископу милешевском Атанасију

У среду 30. марта 2022. године Председник Општине Прибој г. Лазар Рвовић је са својим замеником г. Сашом Василићем, посетио у Владичанском двору у Пријепољу Његово Преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасија. Састанку су присуствовали архијерејски намесник прибојски протојереј-ставрофор Марко Папић и парох бањски јереј Ненад Тешић.

Тема разговора и разлог посете је било разматрање ситуације настале у Прибојској Бањи поводом најављеног одвођења лековите бањске воде са манастирског имања на приватни посед.

Епископ Атанасије је након међусобног упознавања са новонасталом ситуацијом председнику Рвовићу изнео забринутост и Цркве и верног народа због најављеног пројекта и позвао да Општина Прибој и њено руководство помогну да се проблем реши.

Иако наведени проблем није у надлежности Општине Прибој, како је Епископу предочио председник Општине, обећао је да ће се и он лично и одговарајуће општинске структуре потрудити да помогну да се све реши на законски начин а све на корист друштва, Цркве и верног народа прибојског краја.