Спортисти у сусрет милешевском јубилеју

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије угостио је у манастиру Милешеви у четвртак 25. јула 2019. године чланове рафтинг репрезентацијe Србије на челу са њиховим тренером и председником рафтинг асоцијације Србије г. Дејаном Пузовићем.

Репрезентативци су се најпре поклонили гробу Светог Саве у Спасовој цркви, а потом је за њих уприличен пријем у великом салону манастирског конака. Тренер репрезентације је говорио о развоју рафтинга у Србији и представио чланове репрезентације, говорећи и о труду који је његов тим уложио у својој каријери како би остварили велике спортске резултате. Наиме, на недавно одржаном Европском првенству у Бања Луци, репрезентација Србије је у женској конкуренцији постала првак Европе, док је у мушкој конкуренцији освојила шесто место. Чланови репрезентације нису крили своје задовољство постигнутим успехом, с обзиром да су за противнике имали екипе Русије, Чешке, и неких других земаља који су у овом спорту у самом врху на светском нивоу.

Млади репрезентативци су такође истакли и то колико им у њиховом бављењу спортом значи молитва и одлазак у цркву пред свако такмичење али и у повратку са такмичења да заблагодаре Богу на доброчинствима која им је дао.

Превасходни разлог њихове посете манастиру Милешеви и Епископу милешевском је био тај да предоче своју идеју да и они дају свој допринос прослави  осамстогодишњице постојања манастира Милешеве, организовањем државног такмичења у рафтингу на Лиму наредне године. Владика је благословио њихову идеју, истичући значај и спортских активности у прослављању милешевског јубилеја, које ће подстаћи младе људе да се баве спортом и воде здрав начин живота. Владика Атанасије је младим спортистима пожелео свако добро и Божији благослов у будућем спортском раду.

Рафтинг репрезентација Србије има свој женски и мушки тим. Занимљивост је да су сви чланови репрезентације Прибојци и чланови спортског клуба Еко-Лим из Прибоја који постоји већ дванаест година.