Светосавска академија у Сјеници

Поводом обележавања празника Светог Саве у Сјеници је у понедељак 29. јануара 2024. године у сали Дома културе, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, одржана Светосавска академија.

Сабрани народ и учеснике је на почетку свечаности поздравио и благословио Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије. Међу гостима и званицама, поред осталих,  био је и Председник општине Нова Варош г. Радосав Васиљевић.

У програму су учествовали ученици веронауке из Сјенице, чланови певнице храма Светих апостола Петра и Павла из Сјенице, фолклорни ансамбл Културно-уметничког друштва Свети Сава из Сјенице, Културно-уметнички ансамбл Фрула из Рашке, здравичар Вук Пантовић, гуслар, ученици рецитатори и певачи.

Након завршеног програма приређена је заједничка вечера у сали парохијског дома при храму Светих апостола Петра и Павла. Овом приликом Епископу Атанасију је уручена Златна плакета коју му је доделило Удружење ратних добровољаца 1912–1918, њихових потомака и поштовалаца, из Београда, а за допринос очувању светлих традиција добровољачког покрета и угледа Удружења, како стоји у образложењу.