У Милешеви одржан осамнаести Сусрет братства Љујића

У суботу 3. септембра 2022. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, у Милешеви је одржан осамнаести по реду сусрет братства Љујића.

Саборовању је присуствовао и Владика Атанасије који је у поздравном слову рекао: – Честитам вам на овом успешном држању заједништва у вери, нади и љубави, заједништва у активностима, у раду и животу. Честитам на показивању примера како се треба односити једни према другима и према Господу Богу. Успех се показује и у способности да се држимо заједно, и то не у било чему него у ономе што је најбоље. Држати се заједно са Богом, заједно у нашој вери, заједно настављати традицију наших светлих предака.

– Фамилија Љујић живи широм света, у многим земљама, на свим странама, али су дошли овде у Милешеву, у центар своје постојбине, на своје корене. Милешева је место где свако има шта да научи о себи, где може боље да упозна и себе самога и своје претке, целу своју историју, и где му се може сасвим јасно разоткрити будућност, додао је Епископ Атанасије, похваливши њихову добру идеју сусрета и сусретања, држања међусобних чврстих веза и јединства.

У знак подсећања на овај дан и овај сусрет под окриљем Милешеве и Белог Анђела Преосвећени је организаторима поклонио репродукцију иконе Белог Анђела, да их увек чува, води и подсећа на њихово заједничко порекло и православни корен из кога су изникли и раширили се по свету.

Братственици Љујићи су одржали и своју Скупштину братства на којој су изнели резултате досадашњег деловања и утврдили смернице за будућност.

Након тога уследило је заједничко традиционално дружење.