У Пријепољу одржан концерт хора Карловачке богословије

Поводом 230. годишњице постојања Богословије Светог Арсенија Сремца из Сремских Карловаца, хор ове школе са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија одржао је концерт у недељу 14. априла 2024. године у малој сали Дома културе у Пријепољу.

На самом почетку присутне је поздравио Епископ Атанасије: – Овај наш Рашки простор и Епархија милешевска имају велику радост да су им дошли у посету ученици Карловачке богословије, предвођени њиховим цењеним ректором, а ми имамо велико задовољство да вечерас слушамо дивно појање ученика. Они не дају да се раздвоје север и југ, они су промотери тог јединства.

На молбу Епископа Атанасија присутнима се кратко обратио и ректор Карловачке богословије, протојереј-ставрофор мр Јован Милановић, од свег срца захвалио на срдачном гостопримству и казао да су изузетно почаствовани што ће овим концертом, под окриљем манастира Милешеве и Светог Саве, заокружити своје пропутовање епархијама Српске Православне Цркве у част њиховог значајног јубилеја, 230 година постојања Богословије Светог Арсенија.

Чланови хора су ученици Карловачке богословије који су уз родољубиве пјесме, извели дио духовног репертоара карловачког, бугарског, грузијског и руског напјева.

Пре пријепољског концерта хор Карловачке богословије одржао је концерте и у Требињу, Будви, Херцег Новом и Подгорици.