У сусрет ктиторској слави манастира Милешеве

У понедељак 20. септембра 2021. године у Епархијском двору у Пријепољу одржан је радни састанак Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија са председницима општина Пријепоље и Нова Варош, г. Владимиром Бабићем и г. Радосавом Васиљевићем.

На састанку се разговарало о предстојећој прослави ктиторске славе манастира Милешеве, славе Епархије и Радија Милешеве, Светог краља Владислава, 6. и 7. октобра 2021. године. Из оправданих разлога одсутан је био председник општине Прибој, г. Лазар Рвовић.

Саговорници су се сагласили да је манастир Милешева бесцено благо тог дела Рашке области и целе Србије и да допринос у поменутој прослави треба да дају и други чиниоци друштвеног живота на простору Епархије милешевске, а посебно локалне самоуправе. Председници општина су се захвалили на указаном поверењу, нагласивши да ће са своје стране учинити све како би прослављање славе протекло што достојанственије и свечаније, на радост и понос свих верника Епархије милешевске и целе Српске Православне Цркве.

Састанку су такође присуствовали и архијерејски намесници: прибојски протојереј-ставрофор Марко Папић, нововарошки протојереј Станко Благојевић и пријепољски протојереј Игор Ерић, као и секретар Епархије милешевске јереј Горан Крстић, и епархијски службеник протођакон Иван Савић.