Епископ Атанасије наставља посету пљеваљском крају

Након вишемесечне немогућности да походи паству пљеваљског краја, због пандемије вируса корона и одлуке Владе Црне Горе о забрани уласка држављана Србије на територију те државе, Преосвећени Епископ милешевски г. Атанасије започео је посету том делу Милешевске епархије на Велику Госпојину, 28. августа 2020. године служењем Божанске Литургије у Светотројичкој обитељи.

Посету је наставио и у суботу, 29. августа 2020. године на дан Преноса Нерукотвореног образа Господа нашега Исуса Христа, началствујући на литургијском сабрању у Светониколајевском манастиру у Дубочици. Саслуживали су парох пљеваљски протојереј Никола Олић, настојатељ Светоархангелског манастира у Ђурђевића Тари јеромонах Зосима и ђакон Иван Савић.

У току службе Епископ је рукопроизвео монахињу Епистиму за игуманију тог манастира. После Литургије, на манастирском гробљу, Владика Атанасије служио је помен упокојеној игуманији Магдалини.

У току дана, Епископ Атанасије је у пратњи протојереја-ставрофора Огњена Перковића и ђакона Ивана Савића обишао и манастир Успења Пресвете Богородице у премћанском засеоку Довоља на десној обали Таре. Манастир је из XIV века, а предање казује да је у тој светињи замонашен Патријарх српски Арсеније III Чарнојевић, предводник Велике сеобе Срба 1690. године.