Епископ Атанасије одржао час веронауке деци у Пљевљима

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије одржао је, у суботу 25. марта 2023. године, у сали парохијског дома при храму Светог великомученика Георгија у пљеваљском насељу Гуке, први час веронауке за децу Пљеваља.

Због здравствених мера ограничења кретања у Црној Гори, у време пандемије, била је прекинута настава веронауке која се одвијала при храму Свете Петке у Пљевљима. Како су све мере одавно укинуте стекли су се услови да се веронаука поново покрене јер постоји велика заинтересованост пљеваљских ђака.

Сада, наново покренута, православна веронаука ће се одвијати при оба градска храма у Пљевљима, и Свете Петке и Светог Георгија на Гукама. Тренутно при храму Светог Георгија пријављено је око 40 ученика али је у плану да се тај број прошири пошто интересовање постоји.

Преосвећени Епископ Атанасије је након одржаног часа веронауке свим полазницима поделио по један примерак Православног молитвеника, који ће им свакако користити и у току наставе али и у њиховом даљем животу и узрастању.