Упокојила се пожртвована медицинска сестра Драгана Лонцовић из Пљеваља

У недељу, 16. августа 2020. године у Клиничком центру у Подгорици упокојила се тридесетшестогодишња медицинска сестра Драгана Лонцовић из Пљеваља, која је била заражена вирусом корона. Драгана је у пљеваљској болници радила са пацијентима оболелим од корона вируса где се највероватније и заразила.

Драгану Лонцовић ће Пљевљаци памтити као изузетно пожртвовану медицинску сестру за сваког пацијента, увек храбру, одлучну и спремну да помогне, па чак и онима који нису били у могућности да бораве у болници. Посебно ће бити запамћено њено жртвовање за игуманију манастира Дубочице, мати Магдалину. Током боловања игуманије, која се упокојила почетком године, Драгана је непрекидно бринула о њој пружајући медицинску и сваку другу помоћ. Том приликом је показивала, као и у многим другим случајевима, љубав коју дете показује према свом родитељу. Да је увек била на услузи пацијентима говори и податак да је без било каквог бунта прихватила да ради са оболелим пацијентима од корона вируса.

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије са свештенством и монаштвом Милешевске епархије породици новопрестављене служитељке Божије Драгане упућује најискреније саучешће молећи се Господу да сестри Драгани подари Царство Небеско.

У блаженом уснућу вечни покој подај Господе, новопрестављеној служитељки твојој Драгани!