Братство Православне омладине Прибоја прикупило преко 700.000 динара у васкршњим хуманитарним акцијама

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, Братство православне омладине Прибоја Свети деспот Стефан Лазаревић организовало је две васкршње хуманитарне акције за помоћ прибојским породицама слабијег имовног стања.

У првој хуманитарној акцији Да се сви радујемо Васкрсу, прегалаштвом, еланом и пожртвованошћу младих људи у граду на Лиму прикупљено је скоро 450.000 динара. Са овим износом чланови Братства су помогли 50 прибојских породица слабијег имовног стања ваучерима од по 5.000 динара али и своје суграђанке Андреју Живковић и Стефану Стојнић, којима су средства потребна ради лечења, износом од по 60.000,00 динара. Породици мале Стефане и Андреји помоћ је уручио Владика Атанасије. Прикупљена средства која су остала након ове поделе планирају да употребе за наредне хуманитарне акције које ће ускоро уследити.

На Васкрс, у порти манастира Светог Николаја у Прибојској Бањи уприличена је Васкршња туцијада у којој је прикупљено преко 330.000 динара за лечење девојчице Стефане.

Братство православне омладине Прибоја је захвално свим дародавцима без чије несебичне помоћи овакве акције не би могле имати никаквог успеха, и оваквим акцијама они желе да покажу да нико од њихових суграђана неће бити сам у невољи.