Епископ Атанасије на крсној слави ХО Стара Рашка

На дан када се наша Света Црква молитвено сећа Светог Симеона Мироточивог,  26. фебруара 2018. године, Хуманитарна организација Стара Рашка је прославила своју крсну славу у храму Светог Димитрија у Новом Београду. Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је чин резања славског колача, коме су поред осталих присуствовали и генерални секретар Председника Републике Србије г. Никола Селаковић, и директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама при Министарству правде Владе Републике Србије др Милета Радојевић. Преосвећени Епископ Атанасије је у име Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, Епархије милешевске и у своје лично име честитао крсну славу члановима ове човечне и човекољубиве организације пожелевши им успех у даљем раду чији је циљ стварање добрих услова за бољи живот људи у Старој Рашкој.

Затим је у ресторану Маринада уприличен свечани славски ручак, а домаћин овогодишње славе био је г. Бранислав Баћовић, власник предузећа Транспортшпед из Београда. Госте су поздравили г. Војин Вучићевић – извршни директор ХО Стара Рашка, домаћин славе г. Бранислав Баћовић и председник Управног одбора ХО г. Милован Ивановић. Славски ручак су својим присуством увеличали министар државне управе и  локалне самоуправе Владе Републике Србије г. Бранко Ружић; генерални директор Србијагаса г. Душан Бајатовић; академик Матија Бећковић и истакнути гламац г. Иван Бекјарев.

У вечерњим часовима у свечаној сали градске општине Нови Београд одржана је изборна скупштина ХО. На почетку седнице приказан је филм Година пунолетства,  који је својеврсна ретроспектива рада ХО Стара Рашка у претходних осамнаест година. Присутнима су се обратили председник општине Прибој г. Лазар Рвовић, председник општине Сјеница г. Хазбо Мујовић и председник општине Нова Варош г. Радосав Васиљевић.

На седници су усвојени извештаји о раду Надзорног одбора и финансијском пословању ХО. Уручен је и већи број признања правним и физичким лицима у више категорија.

За посебан допринос у сарадњи са Организацијом у протеклих осамнаест година и  изузетну подршку Организацији у остваривању њених циљева и задатака  Златну плакету су добили компанија Тоза Марковић из Кикинде; СКУД Свети Ђорђе из Станчева у Румунији;  и СКУД Ђоко Патковић из Боботе код Вуковара у Хрватској.

Установљену награду Гордан Ранитовић ове године, према оцени жирија је добио истакнути новинар г. Бранко Станковић, аутор популарне емисије Квадратура круга.

Награда најбољим студентима из Рашке области на Београдском универзитету у вредности од по 20.000 динара додељена је г. Николи Мартаћу из Новог Пазара, студенту мастер студија на Шумарском факултету, и г. Недиму Турковићу из Сјенице, студенту друге године Пољопривредног факултета. Финансијску подршку у износу од 10.000 динара добила је студент друге године Пољопривредног факултета гђица Марина Терзић из Прибоја.

У складу са статутом, разрешени су досадашњи а изабрани нови чланови Управног и Надзорног одбора ХО Стара Рашка.