Епископ Атанасије посетио гроб чувеног пљеваљског проте Милорада Крезовића

Током своје посете Пљевљима, 11. новембра 2021. године, Епископ Атанасије је посетио гроб протојереја-ставрофора Милорада – Милана Крезовића на Манастирском гробљу у Пљевљима, где је са свештенством одслужио помен овом познатом пљеваљском свештенику.

Преосвећени владика је поручио да не смемо заборављати своје свештенике ни када они физички више нису са нама: – Браћо, сећајте се својих старешина, који вам проповедаше реч Божију; гледајући на свршетак њихова живота, угледајте се на веру њихову, закључио је Епископ Атанасије.

Прота Mилорад – Милан Крезовић је рођен у Пљевљима 1903. године, од оца Димитрија и мајке Јованке. Завршио је основну школу и Нижу гимназију у Пљевљима, Српску православну богословију у Призрену 1926. године, а практични испит је положио 1931. године у Пећи. Одликован је правом ношења напрсног крста. Био је ожењен Десанком Милинковић и имали су четворо деце, синове Дејана, Жарка и Ранка и кћерку Ранку.

Протојереј Милан је читав живот посветио Цркви, своме граду и својим парохијанима. Упамћен је као диван свештеник, велики пријатељ и духовни отац свих својих верника. Био је изузетно обдарен за црквено појање. Често је говорио: „Праштајте браћо! Само слога и љубав могу нас спасити. Опраштање је великодушније и богоугодније од било које освете. Од зла и неслоге, само се веће зло може направити!“