Епископ Атанасије прегледао завршне радове на манастирској радионици у Милешеви

Након вечерње службе уочи треће недеље поста – Крстопоклоне, у манастиру Милешеви, 3. априла 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије је обишао новоизграђени објекат манастирске радионице, како би извршио преглед и уверио се у квалитет обављених радова.

Након увида у тренутно стање, Преосвећени је изразио задовољство квалитетом завршених радова и упутио похвале извођачу али и сестринству манастира Милешеве са њиховом игуманијом мати Аквилином које, по благослову Епископа Атанасија, активно учествују и дају свој допринос у изградњи. Монашко сестринство манастира Милешеве ће моћи потпуно да се преда разним рукодељама, све у славу Божију и на спасење својих душа.

Да подсетимо, током 2019. године сестринство манастира Милешеве је изразило потребу за изградњом додатних објеката који би им служили за смештај радионица за монашко рукодеље. Преосвећени Епископ Атанасије се сложио са њиховим предлогом и дао свој благослов да послови на реализацији овог богоугодног посла крену. Након добијања потребних дозвола, проналажења извођача, прикупљања средстава и набавке потребних материјала манастирско сестринство је, уз подршку и благослов Епископа, почетком 2020. године кренуло у реализацију пројекта. Да је све рађено са љубављу и благословом јасно говори и чињеница да су радови протекли без икаквих проблема и успоравања и да је овај репрезентативни објекат изграђен у прилично кратком временском периоду.