Епископ Атанасије служио Царске часове у Милешеви

На Свети и Велики Петак, 17. априла 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Царске часове у манастиру Милешеви.

Настављајући своје подсећање на подвиг и љубав коју је Господ Исус Христос показао према роду људском, Епископ Атанасије је рекао: – Данас пратимо Господа Христа у његовом страдању. Данас се цео свет одредио, заузео свој став према Господу Христу. Христос је страдао пред очима целога света осуђен од стране свог народа, одбачен, Римска империја га распела, осудила на смрт. Према Њему су се одредили и они који су га пратили као ученици Његови. Показали су љубав према Њему, али показали су и других особина. Неки су показали врхунску верност, неки су показали доста страха. Испунило се пророштво које је говорило да ће се ученици Његови разбећи када Он буде ухваћен и предан на суд да буде погубљен. Неки су се показали и издајници, толико неверни.

– Има много момената у којима можемо себе испитивати где се ми налазимо, какав ми однос заузимамо према Господу. Апостол Павле нас позива да се и ми одређујемо према овом дану, јер какав став заузимамо према овом дану то је наш став према Богу, према животу, према Његовим Апостолима, према Његовој Мајци, према Његовим верним следбеницима кроз читаву историју, указао је Епископ Атанасије.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку